Curaçao staat vooral bekend als een warme vakantiebestemming waarbij zon, strand en relaxen voorop staan. Maar wist je dat je ook kan kitesurfen op Curaçao? Curaçao is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als je denkt aan kitesurfen, toch is er wel degelijk een kite community en zijn er meerdere kitesurfscholen aanwezig. Bij de bekende stranden van Jan Thiel Beach en Mambo Beach wordt niet gekitesurft, de wind komt namelijk bijna altijd vanuit het oosten. Zolang Venezuela niet je volgende vakantiebestemming is raden wij dan ook niet aan om aan deze kant van het eiland te gaan kiten 😉. De meeste bekende spot voor kitesurfen is de Sint Joris Baai, een iets minder populaire spot is het water bij Sint Willibrordus. Ook het prachtige onbewoonde eiland Klein Curaçao is de moeite waard om te bezoeken als je wilt gaan kiten of foilen. Het water is hier gemiddeld zo’n 27 graden, je wetsuit kun je dus thuis laten!

Sint Joris Baai

De meest bekende spot van Curacao: de Sint Joris Baai. Deze spot ligt aan de noordoostkust van Curacao en staat in directe verbinding met de oceaan maar is meer een binnenmeer. De spot is voor een groot gedeelte ondiep en je kunt op veel plekken staan, dit maakt de spot erg geschikt voor beginners en voor lessen. Bij deze spot wordt dan ook lesgegeven door een aantal scholen/instructeurs. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Nix Kiteschool Curacao voor meer informatie over de spot en over het huren van spullen. Vanaf Willemstad rijd je hier in een klein half uurtje heen, navigeer naar de Struisvogelboerderij en dan zie je de spot al liggen. Als het waait zie je de kites al in de lucht hangen nog voordat het water überhaupt in zicht is, kan niet missen dus! De mensen zijn hier erg behulpzaam, vraag de locals om de ins en outs van de spot.

Klein Curaçao

Op zo’n twee uur varen van Curaçao ligt een prachtig onbewoond eiland: Klein Curaçao. Bekend om de prachtige witte stranden en de helderblauwe zee. Klein Curaçao is een geweldig mooie kitespot voor de wat meer ervaren kitesurfer. Aan de oostkant is er een aanlandige wind, maar ook een ruige kust met rotsen en golven. Deze kant is dus geschikt voor de ervaren kitesurfer. Aan de westkant is er vlak water met een aflandige wind, hier worden ook lessen gegeven. Deze kant heeft prachtige witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. In combinatie met een leuke dagtrip naar dit onbewoonde eilandje is het kitesurfen hier echt een aanrader. Dagelijks gaan er meerdere boten naar dit eiland, vaak is dit inclusief eten en drinken en veel gezelligheid. Mocht de wind wat minder zijn zul je gegarandeerd nog steeds een leuke dag hebben!

Beste tijd van het jaar?

De wind op Curaçao is over het algemeen geschikt voor de wat grotere maten. Soms zijn er uitschieters richting de 30 knopen, maar over het algemeen is de wind niet extreem hard, zo’n 14 t/m 23 knopen. De beste tijd om te kitesurfen op Curaçao is van februari tot en met augustus, dan heb je de meeste windzekerheid. Een petje en een goede waterproof zonnebrand zijn aan te raden, ook een shirt tegen de zon kan geen kwaad. De zonnekracht is hier relatief hoog en verbranden is snel gebeurd. Kom je op vakantie naar Curaçao? Of kom je voor wat langere tijd? Het is zeker de moeite waard om te komen kitesurfen op dit prachtige eiland! Dus neem je spullen mee of kijk naar de mogelijkheden om kitesurfspullen te huren. 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App Reserveren Mail