Als je op vakantie gaat naar Curaçao is het fijn dat je weet waar je echt naar toe moet. Het is natuurlijk geen verrassing dat de stranden hier prachtig zijn, maar wist je dat er nog veel meer te zien is op dit mooie Caribische eiland? Wat mag je écht niet missen? Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:  

Punda

Het ‘oude’ Willemstad bestaat uit 2 delen: Otrobanda en Punda. Punda wordt gezien als trekpleister en daarom komen ook de meeste toeristen hierop af. Je kunt hier naartoe voor lekkere restaurants, terrasjes, winkels en nog veel meer, zoals: 

  • Ronde markt: Een overdekte markt waar je leuke souvenirs kan shoppen.
  • Gouverneurspaleis: Hier woont de gouverneur van Curaçao, hier huizen de kantoren van de regering en hier worden regelmatig ceremonies gehouden. Vroeger was dit een fort (Fort Amsterdam, gebouwd in 1635) dat de haven moest beschermen voor vijanden. Naar binnen kan niet, maar van buiten is dit een pareltje om te zien!
  • Fort Amsterdam: Dat in 1635 werd gebouwd om de belangrijke ingang van de haven te beschermen tegen vijandelijke schepen.
  • Pietermaai: Hier vind je mooie gekleurde huizen en prachtige gebouwen en heb je super lekkere plekjes om te eten!
  • Dushi & Curaçao-letters: Deze gigantische letterblokken staan in het Koningin Wilhelminapark.
  • Pontjesbrug: De beroemde drijvende brug (officieel heet het de Koningin Emmabrug) die tussen Punda en Otrobanda ligt.

Otrobanda

Vaak werd Otrobanda aangemerkt als ‘onveilige wijk’. Dit is in de loop van de jaren veranderd en het centrum is een prima plek geworden. Dit zijn echt de must sees: 

  • Kura Hulanda Museum: Museum over het slavernijverleden op Curaçao. Heel indrukwekkend!
  • Restaurant & Café Gouverneur De Rouville: Dit schattige restaurant zit gevestigd in Otrobanda, precies naast de haven. Hier kun je heerlijk zitten in de binnentuin of genieten van een uitzicht op de Handelskade. 

De Christoffelberg en Christoffelpark

Heb jij tijdens je vakantie niet alleen maar zin in rustig aan doen? Dan is de Christoffelberg een mooie uitdaging! De berg is 372 meter hoog en daarmee ook het hoogste punt van Curaçao.

Tip: Begin vroeg met klimmen, anders is het simpelweg te warm om ermee te beginnen.

Als je eenmaal boven bent is het uitzicht fantastisch! Trek ook goede schoenen aan want het is een flinke klim. Wil je de berg liever niet beklimmen? Dan kun je het Christoffelpark bezoeken. Je kunt hier heuvelachtige wegen, prachtige natuur en mooie uitzichten verwachten.

De stranden 

Curaçao heeft zo’n veertig stranden. Dit is natuurlijk erg veel en waarschijnlijk zul je deze in je vakantie niet allemaal langs gaan. Je kunt Curaçao alleen echt niet verlaten zonder deze mooie stranden te hebben gezien:

Ga naar Klein Curaçao

Klein Curaçao is echt een must-see als je Curaçao bezoekt. Dit eiland ligt op enkele kilometers van Curaçao en beschikt over een oude vuurtoren en aangespoelde boten. Het is een fantastisch mooi strand met een azuurblauwe zee. Hier kun je ook prachtig snorkelen. Er gaan diverse boten elke dag die kant op, ga bijvoorbeeld met Mermaid boat trips!

Breng een bezoekje aan Westpunt en doe een roadtrip

Westpunt bevindt zich op het meest westelijke gedeelte van het eiland. Hier bevinden zich een paar van de mooiste natuurlijke stranden van Curaçao. Denk bijvoorbeeld aan Grote Knip en Kleine Knip, Playa Grandi, Playa Forti, Playa Kalki en Playa Guepi. Genoeg te doen dus tijdens een tripje naar Westpunt! Hier moet je zeker een huurauto voor hebben omdat dit best een stukje rijden is vanaf Jan Thiel, Mambo Beach of Willemstad.

Schildpadden bekijken

Curaçao is ook dé plek om op je gemakje schildpadden in het wild te zien. Dat kan onder meer bij Klein Curaçao en bij Playa Grandi, in het westen van het eiland. Tip: Neem je snorkelset mee!

Hato Caves

Als je de zon even wilt vermijden of als het regent, kun je altijd naar Hato Caves. Deze grotten liggen naast het vliegveld van Curaçao (Hato Airport), en waren vroeger de plek waaronder meer slaven schuilden voor hun bazen. 

Er is dus genoeg te doen op dushi Curaçao voor jong en oud! Echter kom je zonder huurauto niet ver. Huur daarom nu nog een huurauto bij De Vos Autoverhuur! Tot snel, ayo!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

App Reserveren Mail