Op Curaçao is het verkeer net even anders dan in Nederland. Daarom vertellen we je graag wat meer over het autorijden op Curaçao. Het is verstandig om goed te luisteren naar de tips die je autoverhuurder je meegeeft. Over het algemeen is de gemiddelde chauffeur een stuk sympathieker dan de meeste mensen in Europa en in Nederland. Er wordt meestal niet echt hard gereden (uitzonderingen heb je overal ), de maximale snelheid ligt lager dan in Nederland en door de slechte wegen is hard rijden simpelweg niet fijn. De maximum snelheid buiten de bebouwde kom is 80 km/u en in de meeste wijken rijd je vaak niet harder dan 45 km/u. Check hieronder nog meer tips!

Het wegdek is niet zo goed als in Nederland, gaten in de weg en slecht wegdek maken het niet altijd even comfortabel. Probeer (diepe) gaten dan ook te ontwijken, het is erg slecht voor je auto om hier doorheen te rijden en je wilt natuurlijk niet met een lekke band langs de weg komen te staan. Vooral in het donker zie je gaten en drempels pas laat aankomen het is ook aan te raden om je snelheid in de avonduren te minderen.

Voorrangsregels zijn anders dan in Nederland. Rechts heeft over het algemeen geen voorrang op Curaçao. Bij een T-splitsing gaat het rechtdoor gaande verkeer altijd voor. Bij een kruispunt is ons advies om het even rustig te bekijken, soms zijn mensen onvoorspelbaar en sommige toeristen weten vaak ook niet helemaal hoe het zit. Voorrang geven is in sommige gevallen beter dan voorrang nemen. Vooral in de spits zijn er soms wat ongeschreven regels, waar rechts normaliter geen voorrang heeft is het wel gebruikelijk om tijdens file mensen van rechts er tussen te laten. Hier zul je ongetwijfeld snel aan wennen, als je gewoon met het verkeer meerijd is het allemaal best relaxed rijden.

Inhalen gebeurt hier op dubbele banen aan beide kanten, in Nederland is links altijd de snelste baan, op Curaçao geldt dit niet. Het kan zomaar voorkomen dat iemand op de linker baan erg langzaam rijd, je mag er in dat geval gewoon aan de rechterkant langs gaan. Let dus ook op dat je aan de rechterkant ingehaald kan worden, dit maak je in Nederland (als het goed is 😉) namelijk nooit mee.

Als het regent op Curaçao kan het ook écht regenen. Water loopt hier niet makkelijk weg en bij een forse bui liggen de straten dan ook snel vol met (diepe) plassen. Bovendien worden de wegen hier snel glad bij regen, hard rijden tijdens dit weer is dan ook echt een no-go. Kan je niet goed zien hoe diep een plas is? remweg wordt een stuk langer en het zicht wordt slechter. Op bepaalde delen van het eiland kan je sommige straten zelfs niet eens meer in, de plassen worden dan té diep. Als je andere auto’s door een plas ziet rijden kun je er vaak vanuit gaan dat dit prima kan. Kom je in een straat en heb je geen idee hoe diep de plas is, keer dan om of kijk écht even goed of het wel kan.

Als het donker wordt is het aan te raden om het allemaal wat rustiger aan te doen. Straatverlichting is niet overal even goed en wellicht kom je wel eens iemand tegen met kapotte verlichting (of juist met hele felle lampen). Bovendien zul je drempels en gaten vaak pas later zien liggen. Hoewel het niet toegestaan is om met alcohol achter het stuur te stappen gebeurt dit toch regelmatig, vooral na een gezellige avond bij Jan Thiel of bij Mambo Beach zul je hier en daar misschien een dronken bestuurder treffen. Ons advies: rij ’s avonds gewoon wat rustiger en dan komt het helemaal goed.

Betrokken bij een aanrijding of ongeluk? Laat je auto dan precies staan op de plek van het ongeluk! Bel meteen je autoverhuurder of de Road Service (tel 199) op en vertel waar je staat. Waar we in Nederland zelf een schadeformulier invullen doen ze dit op Curaçao net even anders, hier komt een externe partij namelijk het schaderapport opstellen. Je verhuurder zal dit ongetwijfeld nog aan je uitleggen maar om gezeur met de verzekering te voorkomen is het wel belangrijk dat je dit weet.

Bent u van plan om binnenkort het prachtige Curaçao te ontdekken? Dan is het huren van een auto ideaal om het tropische eiland op comfortabele wijze te verkennen. Wij hebben alvast wat handige tips verzameld zodat u een onvergetelijke ervaring kan beleven:

  • Curaçao kent veel mooie plekken en er zijn enkele pareltjes waarvoor u off-road zal moeten rijden. Wij kunnen u vertellen dat deze plekken de moeite waard zijn om te bezoeken! Houd er rekening mee dat off-road rijden met een kleinere auto niet fijn en comfortabel is. Kies daarom een geschikte auto zoals de Jeep Grand Cherokee.
  • Wij kunnen uw gekozen huurauto afleveren op de luchthaven. Hierdoor hoeft u na een lange vlucht niet ook nog in een rij te staan, maar kunt u gelijk instappen in uw betrouwbare vervoersmiddel voor de aankomende tijd.
  • Dit prachtige tropische eiland staat vol met mooie plekken. Er is dan ook genoeg te doen voor jong en oud. Daarom hebben wij voor u een mooie selectie gemaakt met leuke activiteiten, restaurants, stranden en nog veel meer!

Rijden op Curaçao is over het algemeen harstikke veilig en relaxed. Je hebt echt geen 4×4 nodig om van A naar B te komen. Het huren van een auto is overigens wel aan te raden als je naar Curacao komt, het openbaar vervoer komt maar op een beperkt aantal plekken en bussen komen vaak te laat. Met een huurauto rijd je gemakkelijk het hele eiland over en kun je alle mooie plekken van Curaçao ontdekken, van Westpunt tot aan de Christoffelberg. Lekker eigen baas en alles op je eigen tempo. Op een aantal verkeersregels na komt het verkeer redelijk overeen met het verkeer in Nederland. Houdt er rekening mee dat het in de spits wat drukker kan zijn, vooral de Caracasbaaiweg kan druk zijn tijdens de spits. Laat je niet afschrikken door overdreven verhalen, auto rijden op Curaçao is veiliger dan in veel Europese landen! Vragen over een huurauto? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag aan een fijne huurauto die voldoet aan jouw wensen.

https://wa.me/59996999366 Reservieren mailto:info@rentalcars-curacao.com